Call of Duty legt uit hoe matchmaking werkt

News
dinsdag, 30 januari 2024 om 12:00
call of duty modern warfare 3 headerf1692885886
Als je Call of Duty speelt krijg je ongetwijfeld te maken met matchmaking. Maar hoe de game precies spelers bij elkaar zoekt is, in ieder geval bij de recente titels, altijd een groot mysterie geweest. Nu wordt toch onthuld het ongeveer werkt.
Matchmaking in Call of Duty is al enige tijd iets waar hardcore-fans zich druk om maken. Dat is, in ieder geval voor een deel, omdat het tot dusver enigszins ondoorgrondelijk is geweest hoe het werkt. Dat het uitmaakt hoe goed spelers zijn is bekend, maar hoe zwaar dat meeweegt is een grote vraag.
Maar via de Call of Duty-website laat Activision nu weten dat player skill niet bovenaan staat wat betreft matchmaking criteria. Het staat zelfs niet op plek twee. De belangrijkste factor is de internetverbinding van de speler, snel gevolgd door “Time to Match”.
Dat de internetverbinding belangrijk is, spreekt voor zich: niemand zit erop te wachten dat spelers tijdens een match uitvallen door een slechte verbinding. “Time to Match” houdt in dat de game probeert om de tijd die je wacht op andere spelers zo kort mogelijk te houden. Spelers willen Call of Duty spelen en niet wachten.

Wat bepaalt nog meer Call of Duty matchmaking?

Pas na de verbinding en Time to Match gaat Call of Duty kijken hoe goed iemand is in de game. Dat wordt bepaald aan de hand van kills en gewonnen of verloren matches. Verder kijkt de game naar je voorkeuren voor modes en maps, op welk platform je speelt en of je een muis en toetsenbord of controller gebruikt. Ook wordt gekeken of je voice chat aan of uit hebt staan.