Call of Duty was bijna naar de maan gegaan

News
maandag, 29 januari 2024 om 12:30
call of duty modern warfare 3 soldiersf1706526596
We hebben door de jaren heen verschillende settings in Call of Duty voorbij zien komen. Maar de franchise was ook bijna naar de maan gegaan, zo blijkt uit gelekte gameplay.
Er werken tegenwoordig drie main developers aan de Call of Duty games: Infinity Ward, Treyarch en Sledgehammer Games. Maar er was een tijd dat er ook een andere studio op werd gezet. Na het vertrek van Infinity Ward-oprichters Jason West en Vince Zampella, werd ontwikkelaar Neversoft op Call of Duty.
De studio was voorheen verantwoordelijk voor Guitar Hero en Tony Hawk’s Pro Skater, dus het zogeheten Call of Duty NX1 was even andere koek voor de ontwikkelaar. Neversoft had alleen wel flink wat ambitie, zo blijkt uit beelden die afgelopen weekend zijn gelekt op X.
Brian Bright, destijds de multiplayer lead bij Neversoft, bevestigt dat de beelden echt zijn. Daarop is onder andere te zien dat de game naar de ruimte zou gaan.

“Deze missie was op de maan, een aantal experimenten met lage g en ging echt over het team dat de engine leerde kennen. We maakten GH-games op onze Tony Hawk's Pro Skater engine voorafgaand aan de missie.”

Wat is er met de Call of Duty gebeurd?

Het plan van Call of Duty NX1 was dat de game zou uitkomen op de plaats van Call of Duty Ghosts, die in 2013 als eerste titel in de franchise voor de PlayStation 4 en Xbox One. Neversoft was een co-ontwikkelaar voor die game, was NX1 zag nooit het levenslicht.
Volgens Bright was de game al vrij snel geannuleerd. Het team had twee tot drie singleplayer missies ontwikkeld en wat werk voor de multiplayer, voordat er een streep doorheen werd gezet door Activision.