Call of Duty gaat nog steeds niet echt next-gen

News
donderdag, 30 mei 2024 om 10:00
call of duty black ops 6
De nieuwe Call of Duty is onlangs bevestigd, maar er is nog niet heel veel onthuld. Een leak lijkt nu in ieder geval iets te bevestigen over de platforms waarvoor de game verschijnt. Waarschijnlijk hoef je nog steeds geen nieuwe console te hebben voor Black Ops 6.
De PlayStation 5 en Xbox Series-consoles zijn nu ruim drie jaar op de markt, maar de industrie doet er lang over om de vorige generatie los te laten. Tal van games verschijnen nog steeds voor de PS4 en Xbox One. Dat geldt ook voor elke Call of Duty die in de afgelopen jaren is verschenen.
Het onlangs aangekondigde Black Ops 6 brengt daar waarschijnlijk geen verandering in. Dat blijkt uit een datamine van de nieuwste update voor Modern Warfare 3 en Warzone (via CharlieIntel). In de bestanden van die update zijn logo’s gevonden voor een cross-gen bundel van Black Ops 6, wat zou betekenen dat de game weer op PS4 en Xbox One verschijnt.
Op officiële bevestiging van de platforms waarop Black Ops 6 verschijnt hoeven we waarschijnlijk niet heel lang te wachten. De game komt namelijk sowieso voorbij tijdens de Xbox Showcase op 9 juni en staat direct daarna centraal in een eigen presentatie. Als de game inderdaad naar PS4 en Xbox One blijft komen, horen we het waarschijnlijk daar.

Wanneer is de release van Black Ops 6?

De showcase maakt mogelijk ook meer duidelijk over wanneer de game gaat verschijnen. Tot dusver is er nog geen datum aangekondigd, maar Call of Duty houdt meestal wel vast aan een patroon. Het is zeer waarschijnlijk dat Black Ops 6, net als voorgaande delen, eind oktober of begin november verschijnt.
Het lijkt er trouwens sterk op dat de setting van de game ook bekend is. Er waren al geruchten dat de game Black Ops Gulf War zou heten en hoewel dat niet het geval is, lijkt de golfoorlog wel degelijk de setting. Een live-action trailer toont veel beelden van politieke figuren die rond de tijd van de Golfoorlog een grote rol hadden.

Populair Nieuws