Call of Duty Black Ops 6 is eens geen haastklus

News
zaterdag, 25 mei 2024 om 16:00
call of duty black ops 6
De nieuwe Call of Duty is onlangs officieel aangekondigd. Het gaat om een nieuwe Black Ops-titel, van de hand van Treyarch. Via een ontwikkelaar van de studio komt nu een potentieel hoopvol bericht over de game. 
Het lukt Activision zelden om de nieuwe Call of Duty echt geheim te houden tot aan de onthulling. Ook dit jaar waren er al veel geruchten dat Treyarch een nieuwe Black Ops-game maakte voordat dat onthuld werd. Maar nu het officieel is, mogen betrokkenen eindelijk wat zeggen over de game.
Eén zo’n ontwikkelaar die zich over Black Ops 6 uitlaat is Nicole Havin, game designer bij Treyarch. Via Twitter laat ze weten al twee jaar bezig te zijn met playtests voor Black Ops 6. Voor veel games zou twee jaar aan playtests niet zo heel bijzonder zijn, maar voor Call of Duty is het een vrij positief bericht.
Meerdere recente titels zijn namelijk met grote haast gemaakt. Sledgehammer zou van Activision maar iets meer dan een jaar hebben gekregen om Modern Warfare 3 uit de grond te stampen, met een enorm aantal bugs als gevolg. Voor Sledgehammer was het extra zuur, omdat ze daarvoor ook al Vanguard in heel korte tijd hadden moeten maken en garantie hadden gekregen van Activision dat zoiets niet meer van ze gevraagd zou worden.

Ruime tijd om Black Ops 6 af te maken?

De playtests van Black Ops 6 duren nu dus al langer dan de ontwikkeling van sommige andere recente titels. De ontwikkeling van begin tot eind zal nog langer zijn. Het is goed mogelijk dat Treyarch al sinds Black Ops Cold War (2020) uit is, aan de nieuwe game werkt: de studio heeft weliswaar aan recentere titels geweest, maar leverde steeds alleen de Zombies- en Ranked Play-modi.
Een lange ontwikkelingstijd is helaas geen garantie voor een goede game. Maar het geeft wel aan dat Treyarch waarschijnlijk de tijd heeft gehad om de ergste bugs uit de game te halen. Hopelijk zijn er dus geen al te grote problemen wanneer de game lanceert.

Populair Nieuws

Laatste Reacties