LEGO-fan maakt prachtig model van Amsterdam

News
woensdag, 29 mei 2024 om 19:00
lego steentjes
Er zijn natuurlijk veel mensen met een LEGO-hobby, maar sommige fans gaan net een stapje verder. Een eigen creatie is iets dat velen als kind proberen en wie doorzet kan op termijn prachtige dingen neerzetten. De Nederlandse Jarco Weergang komt bijvoorbeeld met een mooi model van onze hoofdstad (via AT5).
Wie Amsterdam zegt, zegt grachtenpanden, draaiorgels en heel veel bruggen. Al die elementen zijn terug te vinden een een LEGO-maquette van Jarco Weergang. Zelf is hij geen Amsterdammer, maar hij heeft de stad altijd magisch gevonden.
Die magie heeft hij gegrepen in zijn LEGO-versie. Het staat vol grachtenpanden, waarvan een aantal echt bestaat, maar een aantal ook door Weergang zelf is ontworpen. Verder staat er een draaiorgel en rijden er auto’s. De gracht in het midden kan overgestoken worden met een brug die wel wat heeft van de beroemde Magere Brug.
Weergang vertelt dat hij altijd al hield van LEGO, maar er na zijn kindertijd lang niets mee deed. Toen hij zelf kinderen kreeg, werd het weer een hobby. Dat je iets geheel nieuws kan bouwen wanneer je op een model raakt uitgekeken is een grote aantrekkingskracht, al denkt hij niet dat zijn Amsterdam ooit nog uit elkaar gaat.

LEGO Amsterdam nu een museumstuk

Het model is momenteel niet bij Weergang thuis te vinden en dat is goed nieuws voor andere enthousiastelingen. Het is namelijk te bewonderen in het museum van de 20ste eeuw in Hoorn. Daar is nog zeker tot september een expositie over 90 jaar LEGO.
De Adult Fan of LEGO (AFOL) is geen nieuw verschijnsel en Weergang krijgt dan ook zelden commentaar op zijn hobby. De meeste mensen kijken er niet zo van op. Wie wel vindt dat het eigenlijk alleen voor kinderen is, slikt die woorden vaak in wanneer ze een bouwwerk als Amsterdam zien staan.

Populair Nieuws

Laatste Reacties