Sony wil Destiny en meer games van Bungie verfilmen

News
donderdag, 03 februari 2022 om 13:30
8f2d141dbfa9c1dd61befc2de0a92266b3e9a9d01f1643653587
Sony wil Bungie helpen om haar games te brengen naar het witte doek, zoals de Destiny-franchise. Dit werd onthuld tijdens een call van Sony met aandeelhouders.
Sony zegt dat ze de games van Bungie willen omtoveren tot multimedia franchises. Bungie is de ontwikkelaar van onder andere Destiny 2. Zo zegt de PlayStation-maker dat het de ontwikkelaar kan helpen om de games te veranderen naar films.
Er is al veel gesproken over wat Bungie kan betekenen voor Sony, nadat eerder deze week werd aangekondigd dat Bungie werd overgenomen voor 3,6 miljard dollar. Tijdens een earnings call Q&A sprak Hiroki Totoki, de CFO van Sony, over de voordelen die Sony haalt uit de overname van Bungie.

Bungie wilde eerder al multimediaproducten

Dit is niet de eerste keer dat we Bungie horen over haar verlangen om multimediaproducten te maken. Vorig jaar huurde het bedrijf werknemers in om projecten naar andere media te brengen. Aangezien Sony al haar eigen film en muziekstudio heeft, is deze stap nu makkelijk om te nemen.
De afgelopen jaren is Sony ook druk bezig om haar games naar andere media te brengen. Zo komt binnenkort de Uncharted film uit en verschijnt er een serie van The Last of Us.