Hamilton vergeet nooit titelstrijd met Verstappen: "Zeer traumatische ervaring"

News
maandag, 18 juli 2022 om 9:30
m323656f1657727246
Ondanks dat Lewis Hamilton één van de meest ervaren Formule 1-coureurs is, is het seizoen van 2021 tegen Max Verstappen hem niet in de koude kleren gaan zitten. Hij noemt de ontknoping zelfs een 'zeer traumatische ervaring'.
De laatste Grand Prix van 2021 zal waarschijnlijk bij veel F1-fans nog voor lange tijd in het geheugen blijven gegrift. In Abu Dhabi won Max Verstappen in de allerlaatste ronde en behaalde op die manier zijn allereerste titel in zijn carrière, maar er ging wel een omstreden beslissing van wedstrijdleider Michael Masi aan vooraf.
Na afloop feliciteerde Lewis Hamilton zijn concurrent met de titel, maar in de weken erna was de Brit helemaal van de radar verdwenen. Er gingen zelfs geruchten dat hij zou stoppen met de Formule 1. De coureur keurde toch terug naar Mercedes, maar het was wel een lastige periode voor Hamilton, zo laat hij weten in gesprek met Channel 4.

Actie van de FIA na Abu Dhabi

De titelstrijd van Max Verstappen en Lewis Hamilton heeft ook een flink staartje gekregen in de Formule 1. De FIA heeft namelijk onderzoek gedaan naar de race en op basis daarvan eerder dit jaar een actieplan uitgebracht. Michael Masi is daarnaast uit zijn functie als wedstrijdleider gezet en de Australiër heeft afgelopen besloten om helemaal te vertrekken bij de FIA.
In plaats van Masi zijn er nu twee wedstrijdleiders in de Formule 1, Niels Wittich en Eduardo Freitas, die elkaar afwisselen. Dat heeft alleen ook al voor kritiek van de coureurs gezorgd, omdat er geen consistentie is al het aankomt op het naleven van de regels. Zo konden coureurs op Silverstone zonder problemen naast de baan rijden, terwijl in Oostenrijk het tijdstraffen regende.