PlayStation heeft 10 live-service games in de maak

News
donderdag, 03 februari 2022 om 8:00
Sony heeft onlangs bekendgemaakt het bedrijf Bungie te gaan overnemen nemen, maar dat doet het bedrijf niet voor niets. Sony heeft grote plannen en wil verschillende live-service games ontwikkelen, waar Bungie goed bij kan helpen.
Sony heeft de cijfers gedeeld van wat het bedrijf verdiend heeft in het afgelopen kwartaal. Hierbij heeft het ook bekendgemaakt wat de toekomstplannen zijn. Hierdoor weten we dat er tien live-service games gemaakt worden door verschillende studio´s van Sony. Deze games moeten voor 2026 uitkomen.

Waarom wil Sony uitbreiden naar live-service games?

Sony is vooral bekend van exclusives die gericht zijn op het verhaal en waar je niet de mogelijkheid bij hebt om online te spelen. Dat lijkt dus te veranderen met de nieuwe games die er aan moeten komen. Live-service games zijn populair en bieden spelers ook na de release veel nieuwe content aan. Sony lijkt hier dus ook kansen in te zien.
Mede met dit doel heeft het bedrijf Bungie overgenomen. Deze studio heeft namelijk dankzij Destiny 2 ervaring met live-service games en het is de bedoeling dat Bungie deze ervaring gebruikt om andere studio´s van PlayStation te helpen met het ontwikkelen van dit soort games.
De verandering zou ook te maken kunnen hebben met dat er mogelijk een 'PlayStation Game Pass' aankomt. Xbox heeft nu een succesvolle Game Pass en het is volgens Xbox goed mogelijk dat Sony ook met zoiets gaat komen. Mocht dat inderdaad gebeuren, dan zijn de live-service games een goede toevoeging voor het abonnement.