'Bungie werkt aan mobile Destiny game met NetEase'

News
dinsdag, 05 juli 2022 om 9:20
destiny 2 glaivef1646305733
Het lijkt erop dat Bungie bezig is om het Destiny-universum verder uit te breiden. Volgens een LinkedIn-profiel is de ontwikkelaar namelijk bezig met een mobile Destiny game in samenwerking met de Chinese game-gigant NetEase.
Een medewerker van NetEase zou op zijn LinkedIn-profiel hebben gezet dat hij werkt aan een ‘onaangekondigde FPS mobile game’, samen met Bungie. Dat meldt The Game Post. Een bron van de publicatie, met kennis van de ontwikkelingsplannen van NetEase, zegt het gaat om een mobile Destiny game. Het project zou ook al twee jaar in ontwikkeling zijn.
Het is nog onbekend wat we van de mobile FPS game kunnen verwachten. Het lijkt logisch om de titel aan te haken bij Destiny 2, maar volgens de bron van The Game Post zal de game geen verbinding hebben met de populaire shooter op de consoles en PC.
Dat Bungie werkt aan een mobile Destiny game komt niet geheel als een verrassing. Eerder waren er namelijk al geruchten dat de studio werkt aan een soortgelijke game en in april is er een vacature bij de ontwikkelaar opgedoken. Bungie is op zoek naar iemand die kan helpen om ‘de technologie uit te breiden waar Bungie games op vertrouwen om spelers te bereiken op iOS en Android platformen’.

Wat betekent de overname voor de Destiny game?

De rol van NetEase in de ontwikkeling van de titel is ook niet zo vreemd. De game-gigant heeft namelijk heel veel ervaring als het aankomt op mobile games en het bedrijf heeft bovendien voor 100 miljoen dollar aan aandelen gekocht in 2018. Destijds zei Bungie dat de investering zal helpen om ‘nieuwe richtingen te ontdekken’ en ‘nieuwe werelden te bouwen’.
Sindsdien is er alleen veel gebeurd omtrent Bungie. Eerder dit jaar heeft Sony namelijk aangekondigd dat het de ontwikkelaar wil overnemen voor 3,6 miljard dollar. Het is nog onduidelijk wat voor invloed dit zal hebben om de ontwikkeling van de mobile game en de samenwerking met NetEase. De deal is momenteel in ieder geval nog niet rond en mogelijk kan de overname zelfs niet doorgaan.