bol.com krijgt geen PlayStation 5 meer dit jaar

News
zondag, 06 december 2020 om 8:00
playstation 5f1603819462
Vervelend nieuws voor iedereen die nog zit te azen op een PlayStation 5: bol.com heeft laten weten dat ze geen nieuwe voorraad van de console meer verwachten voor dit jaar.
Vrijdag rond elf uur was er even een sprankje hoop: bol.com had de PlayStation 5 weer in voorraad en wie op dat moment zou bestellen kreeg de console nog dit jaar in huis, namelijk op 10 december. Helaas was de pret van korte duur, twee minuten later waren alle consoles alweer uitverkocht.

PlayStation 5 even te koop bij Bol.com, maar voorraad voor dit jaar is op

Niet veel later na deze zeer korte verkoop-actie kwam bol.com met nog meer slecht nieuws voor potentiële kopers: zij verwachten de console dit jaar ook niet meer op voorraad te krijgen. In een tweet melden ze dat de console pas weer in 2021 bij hen te bestellen zal zijn.
Bol.com had eerder al aangegeven dat er 'een dezer dagen' weer voorraad beschikbaar zou komen en vrijdag 4 december was het dus zover. De console is echter dermate populair dat hij steeds weer in no-time uitverkocht is. Al sinds de lancering is de console niet aan te slepen en steeds binnen enkele minuten uitverkocht. Deels komt dat doordat scalpers de console in grote getalen opkopen om deze vervolgens voor veel hogere prijzen te proberen door te verkopen.

Wanneer komen er nieuwe next-gen consoles?

Door de populariteit en scalpers is er nu een enorme vraag naar nieuwe voorraad van de PS5 en Xbox Series X consoles. Microsoft heeft nog niet aan gegeven wanneer zij verwachten dat er weer meer consoles op de markt verschijnen. Sony heeft aangegeven dat voor het einde van het jaar een nieuwe voorraad beschikbaar zal zijn. Of dat de voorraad is die bol.com vrijdag in de verkoop gedaan heeft is niet duidelijk, maar hun latere bericht lijkt daar wel op de wijzen. Ondertussen is de lancering van de PlayStation 5 een groot succes. Volgens Sony is de lancering 'de grootste consolelaunch ooit'. Dat zou betekenen dat er in de eerste twee weken meer dan 2 miljoen consoles verkocht zouden zijn, het aantal consoles dat Sony in de eerste twee weken van de PS4 lancering verkocht.
Wil je op de hoogte blijven van de PS5 en Xbox Series X voorraad, houdt dan goed ons overzicht van beschikbare exemplaren in de gaten voor respectievelijk de consoles van Sony en Microsoft.