PS5 scalpers kopen 1000 Xbox Series X consoles op en lachen gedupeerden uit

News
woensdag, 02 december 2020 om 17:30
xbox series xf1637772091
De lancering van de next-gen consoles moet eigenlijk een feestje zijn, maar scalpers gooien voor veel mensen roet in het eten. Een bekende groep PS5 scalpers heeft een lading van 1000 Xbox Series X consoles opgekocht en lachen de gedupeerde gamers ook nog eens uit.
Het is niet makkelijk om in 2020 een next-gen console te bemachtigen. Enerzijds is dat goed te begrijpen. Door het coronavirus hebben veel fabrieken maandenlang niks kunnen produceren en als we daar ook nog eens de enorme populariteit van de PS5 en Xbox Series X bij optellen, is het niet vreemd dat het moeilijk is om een exemplaar te bemachtigen. Het grootste probleem zijn alleen scalpers gebleken.
Normaal willen scalpers in de anonimiteit opereren, maar er is één groep wel heel vocaal dat ze massaal next-gen consoles aan het opkopen zijn. Eerder liet deze groep al weten dat ze maar liefst 3500 PS5 consoles hebben weten te bemachtigen. Dat is nu van kwaad tot erger gegaan, want de groep heeft nu naar eigen zeggen nog eens 1000 Xbox Series X exemplaren bemachtigd in het Verenigd Koninkrijk. Dat laat ‘woordvoerder’ CrepChiefNotify weten via Instagram. Om nog eens wat extra zout in de wonden te strooien, lacht de groep de gedupeerden uit. “You snooze, you lose”, daagt CrepChiefNotify gamers mee uit.

Wanneer komen er nieuwe next-gen consoles?

Door de scalpers kijken nu enorm veel spelers uit naar een nieuwe voorraad PS5 en Xbox Series X consoles. Wanneer laatstgenoemde weer op de markt verschijnen is nog niet duidelijk. Sony heeft in ieder geval aangegeven dat voor het einde van het jaar een nieuwe voorraad beschikbaar zal zijn. Webshop bol.com bevestigd datzelfde, met de mededeling dat de PS5 in december weer te bestellen is. Nu alleen maar hopen dat ook die niet in de handen vallen van scalpers.
Wil je op de hoogte blijven van de PS5 en Xbox Series X voorraad, houdt dan goed ons overzicht van beschikbare exemplaren in de gaten voor respectievelijk de consoles van Sony en Microsoft.

Populair Nieuws