BlizzCon 2022 afgelast na schandaal bij Activision Blizzard

News
woensdag, 27 oktober 2021 om 13:30
blizzcon 2017f1571826922
Blizzard heeft naar buiten gebracht dat BlizzCon, haar eigen evenement in 2022 niet door gaat, net zoals dit jaar. Dit maakt het bedrijf bekend in een blogpost.
BlizzCon is een evenement dat jaarlijks rond november wordt georganiseerd. In 2021 zou dit ook plaats gaan vinden, maar wegens de coronamaatregelen is deze alleen toen afgelast. Blizzard heeft toen besloten het evenement te verplaatsen naar begin 2022. Nu is dus duidelijk dat dit evenement ook niet doorgaat.

Waarom wordt BlizzCon afgelast?

Blizzard zegt zelf dat het bedrijf het evenement op een andere manier wil opzetten. Het is niet duidelijk wat het bedrijf daar dan precies mee bedoelt, maar wel weten we dat Blizzard het evenement zo wil inrichten dat het 'toekomstbestendig' is. BlizzCon bestaat namelijk al 16 jaar, en in die tijd is er volgens Blizzard een hoop veranderd.
Het zal niet stil blijven rond Blizzard, ook al gaat het evenement dan niet door. Het bedrijf zegt namelijk nog steeds te komen met updates en aankondigingen voor verschillende games.
Een andere reden voor het pauzeren van de evenementen kan iets te maken hebben met de problemen rond Blizzard. Het bedrijf heeft namelijk verschillende rechtszaken lopen. Ook wordt het bedrijf onderzocht door de Amerikaanse overheid.
Het bedrijf heeft al twintig werknemers moeten ontslaan, als gevolg van het schandaal rond het bedrijf. Blizzard geeft dit zelf niet op als reden voor het tijdelijk stopzetten van de evenementen, maar het is zeer waarschijnlijk dat dit ook een rol speelt. Volgens de uitgever moet bij het organiseren van een groot event 'het hele team erachter staan'. Dat is met de huidige situatie natuurlijk niet bepaald het geval.

Populair Nieuws