Squid Game regisseur krijgt geen bonus van Netflix

News
woensdag, 27 oktober 2021 om 14:00
squidgame unit 103 1280 1f1632989158
Je zou denken dat de regisseur van Squid Game inmiddels wel multimiljonair is, na het enorme succes van de Netflix serie. Het tegendeel blijkt alleen waar te zijn uit een interview met The Guardian.
Hwang Dong-Hyuk verteld in het interview dat hij helemaal niet zo rijk is. Hij zegt dat hij alles heeft wat hij nodig heeft, genoeg geld dus om zijn familie te voorzien van voedsel en onderdak. Blijkbaar heeft de regisseur geen bonus gekregen van Netflix na het daverende succes van de serie Squid Game. Deze bonus stond niet in zijn contract, en een groot deel van de opbrengst van Squid Game gaat naar Netflix zelf toe.
Waarschijnlijk krijgt Squid Game een tweede seizoen op de streamingdienst. Dong-Hyuk liet weten dat hij geleerd heeft van zijn fout en zal dus wel een bonus eisen in zijn volgende contract. Volgens de 50-jarige regisseur is het hem met bloed, zweet en tranen gelukt om de serie in elkaar te zetten. Hij komt zelf uit een arm gezin en kent maar al te goed de geldproblemen die de kandidaten in de serie Squid Game hebben. De regisseur is desondanks tevreden hoe het allemaal gelopen is.

Waarom is Squid Game zo populair?

De mega populaire serie heeft in 25 dagen al 111 miljoen Netflix gebruikers aangetrokken. Overal op de wereld worden events gehouden waarin je Squid Game kunt spelen, en er wordt zelfs gewerkt aan een Squid Game game. Maar waarom is de serie zo populair? Waarschijnlijk heeft dat met het type spelletjes te maken, en hoe wij als kind zijnde naar die spelletjes keken. De kinderspellen hebben alleen een heel andere afloop in de serie. Deel twee van Squid Game is nog niet officieel aangekondigd, maar regisseur Hwang Dong-Hyuk heeft wel al allerlei plannen.

Populair Nieuws