Nieuw ping-systeem in Battlefield 2042 opgedoken

News
woensdag, 27 oktober 2021 om 13:00
battlefield 2042 battlefield 6f1636980685
Fans verwachten veel veranderingen aan Battlefield 2042 na het spelen van de beta. Zo zou de UI, minimap en specialists aangepast moeten worden. Een feature waar minder over gesproken werd tijdens de beta, is de ping functie. Daar is nu een nieuwe versie van opgedoken.
Een ping functie wordt met steeds meer regelmaat in nieuwe games gestopt. Apex Legends begon met het maken van een complex, maar simpel ping-systeem, zodat je je teammates makkelijk en snel kan laten weten wat er aan de hand is en waar het zich afspeelt. Het systeem werkt zo goed dat ook andere games besluiten om het toe te voegen, zoals dus Battlefield 2042. DICE liet eerder al weten dat ze veel geleerd hebben van de beta, en zullen allerlei dingen aanpassen.
Het ping systeem zat al in de beta versie, maar werkte volgens DICE niet zoals het zou moeten werken. Echt een goed beeld van hoe het ping-systeem zal gaan werken in Battlefield 2042 was dus nog niet bekend, totdat een Reddit gebruiker een interessante video naar buiten bracht. Hierin is te zien hoe een speler het nieuwe ping-systeem in de Battlefield game gebruikt.

Hoe ziet dit ping-systeem eruit?

Reddit gebruiker u/Beizal was degene die de video uitbracht. In de 26 seconden lange video is het ping-systeem duidelijk te zien, en volgens Beizal zal dit systeem ook in de uiteindelijke game zitten. Er is te zien hoe een klein menu oppopt, met daarin allemaal commando's. Ook lijkt het erop dat er een tweede pagina in verstopt zit, waardoor de keuze aan verschillende pings vrij groot is.
In het ping menu staan bijvoorbeeld zinnen als 'Need Healing', 'Need Backup', 'Thank You' en ga zo maar door. Hoe handig dit zal zijn wanneer je diep in een gevecht zit is alleen nog maar de vraag, zeker met twee pagina's aan opties.

Populair Nieuws

Laatste Reacties