Activision Blizzard nu ook onderzocht door Amerikaanse overheid

News
dinsdag, 21 september 2021 om 9:30
De problemen voor Activision Blizzard worden alleen maar groter. De uitgever heeft niet alleen een aanklacht van de staat van Californië aan de broek, het bedrijf wordt nu ook onderzocht door een afdeling van de Amerikaanse overheid. CEO Bobby Kotick wordt ter verantwoording geroepen.
Eerder dit jaar is Activision Blizzard aangeklaagd voor seksueel misbruik, intimidatie en een giftige cultuur op de werkvloer. Al snel volgden een reeks ontslagen, waaronder die van de president van Blizzard en de regisseur van Diablo 4. De echte top zit alleen nog op hun plek, maar daar kan binnenkort verandering in komen.
De grote uitgever hangt namelijk niet alleen een rechtszaak boven het hoofd, de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) heeft ook een grootschalig onderzoek gelanceerd naar Activision Blizzard. Dat meldt The Wall Street Journal. De SEC heeft verschillende documenten opgevraagd, waaronder de persoonlijke bestanden van zes voormalige werknemers en de communicatie van CEO Bobby Kotick met andere executives. De commissie wil weten hoe de top van Activision Blizzard is omgegaan met de verschillende klachten over intimidatie, discriminatie en misbruik.

De focus van het federale onderzoek

Woordvoerder Helaine Klasky van Activision Blizzard heeft het onderzoek bevestigd aan The Wall Street Journal. Volgens Klasy is de focus van de SEC ‘de bekendmakingen van het bedrijf inzake personeelszaken en aanverwante aangelegenheden’. Ook zijn er verschillende mensen opgeroepen om een verklaring af te leggen, waaronder CEO Bobby Kotick. Klasky zegt dat Activision Blizzard volledig aan het onderzoek zal meewerken.
Dat heeft de uitgever ook gezegd na de initiële aanklacht, maar volgens de staat van Californië is daar weinig terecht van gekomen. Aan de originele aanklacht zijn namelijk ook nog beschuldigingen voor het vernietigen en achterhouden van bewijs toegevoegd.

Populair Nieuws