Activision Blizzard gaat 18 miljoen dollar betalen aan gediscrimineerde werknemers

News
dinsdag, 28 september 2021 om 9:30
activision blizzard hqf1627465674
De eerste resultaten van de aanklacht tegen Activision Blizzard zijn binnen. De uitgever heeft namelijk een regeling getroffen, waarbij er 18 miljoen dollar zal worden uitgetrokken als compensatie voor gediscrimineerde en seksueel geïntimideerde werknemers.
Activision Blizzard wordt de laatste weken van alle kanten belaagd door instanties. Na eerder de aanklacht van de staat van Californië en het onderzoek door de Amerikaanse overheid, heeft de uitgever ook een aanklacht ontvangen van de US Equal Employment Opportunity Commission (EEOC). Die instantie heeft net een onderzoek van drie jaar afgerond.
Bij Activision Blizzard willen ze dat niet laten uitlopen op een grote rechtszaak, want het bedrijf heeft meteen een schikking getroffen. De uitgever zal een potje van 18 miljoen dollar maken om werknemers die het slachtoffer zijn geweest van seksuele intimidatie of discriminatie te compenseren. Ook zal Activision Blizzard haar policy wijzigen om ‘discriminatie en seksuele intimidatie te voorkomen en uit te bannen’. Dat laat het bedrijf weten via een persbericht.

Problemen nog niet voorbij

Ondanks dat Activision Blizzard de aanklacht van de EEOC heeft afgewend, zit de uitgever nog steeds diep in de problemen. Zo zal de Amerikaanse overheid nog steeds door blijven gaan met haar onderzoek en blijft de aanklacht van de staat van Californië staan. Die laatste zal ook niet zo makkelijk verdwijnen, nu de uitgever er ook van wordt beschuldigd dat het bewijsmateriaal heeft vernietigd en achtergehouden.