‘Xbox investeert flink in PS5 devkits’

News
dinsdag, 06 februari 2024 om 12:30
ps5 controller xbox series xf1619595169
Er gaat mogelijk veel veranderen voor Xbox. Naar verluidt komen verschillende grote first-party games van Microsoft ook naar PlayStation. Xbox zou dan ook flink investeren in PS5 devkits.
Nadat er al een tijdje geruchten gingen dat titels als Hi-Fi Rush en Sea of Thieves naar andere platforms zouden komen, zijn er sinds kort berichten dat ook grotere titels multiplatform worden. Starfield en Indiana Jones and the Great Circle zijn al bij naam genoemd. Maar het maken van een PS5-versie is geen kwestie van de game op een PS5-schijfje drukken en in de winkel leggen.
XboxEra, dat als eerste kwam met berichten over de PS5-versie van Starfield, meldt nu dat Microsoft flink investeert in devkits voor de PS5. Dat zijn speciale consoles die bedoeld zijn om een game te maken en te testen.
Microsoft heeft al devkits voor PS5, omdat die nodig zijn voor bijvoorbeeld Minecraft. Maar als er meer games multiplatform gaan, heeft het bedrijf vanzelfsprekend nog veel meer devkits nodig. Als het klopt dat Microsoft daar nu in investeert, is het dan ook een flinke lading olie op het vuur van de geruchten.

Xbox-toekomst wordt snel opgehelderd

Hoeveel er waar is van alle geruchten rondom de nieuwe strategie van Xbox, horen we al snel. Xbox-baas Phil Spencer heeft laten weten dat er volgende week een evenement is. Daarin wordt een visie voor de toekomst van Xbox gedeeld.

Populair Nieuws