Bethesda’s reacties op Starfield reviews worden “standaard”

News
woensdag, 29 november 2023 om 12:30
starfield artworkf1683633013
Het kwam onlangs onder de aandacht dat Bethesda reageert op negatieve Starfield reviews op Steam. Velen vonden dat enigszins merkwaardig. Maar verschillende ontwikkelaars laten weten dat het een standaardpraktijk aan het worden is in de industrie.
De meningen over Starfield zijn verdeeld: waar veel mensen kunnen genieten van de game, zijn er ook veel spelers teleurgesteld en vinden sommigen de game zelfs saai. Dat wordt door sommige spelers geuit in Steam-reviews, waar Bethesda op blijkt te reageren. Dat is op zich alleen niet zo gek, zo vertellen verschillende indie-ontwikkelaars op Twitter.
Volgens ontwikkelaar Xalavier Nelson Jr. is het een standaardpraktijk aan het worden. De waardering van een game op Steam kan erg belangrijk zijn en dus proberen steeds meer ontwikkelaars een negatieve review te veranderen in een positieve review. Dat kan vaak door simpelweg te reageren op de review.

Bethesda slaat vreemde toon aan voor Starfield

Er is alleen wel een verschil in hoe Bethesda te werk gaat en hoe andere ontwikkelaars reageren op reviews. Dillon Rogers van de studio New Blood laat weten dat veel van de negatieve reviews waar de studio op reageert vooral klagen over bugs. Een reactie dat er gewerkt wordt aan een oplossing, of een reactie die een speler meteen verder helpt kan de negatieve review dan snel in een positieve review veranderen.
Maar Bethesda’s reacties vertellen spelers dat er allerlei manieren zijn om de game heel anders te ervaren en beweren in sommige gevallen dat de game niet saai is, alsof dat geen kwestie van smaak is. Veel van de indie-ontwikkelaars die ook reageren op reviews, zijn het er dan ook over eens dat de toon die Bethesda aanslaat niet klopt. New Blood-hoof Dave Oshry noemt de reacties toondoof en “knip en plakwerk”.