Vervanger Max Verstappen geniet met volle teugen van RB19

News
woensdag, 29 november 2023 om 13:00
jake dennis abu dhabi test 2023f1701258356
Na afloop van de GP van Abu Dhabi vond er op het circuit ook een post-season test plaats. In de RB19 van Max Verstappen stapte vervanger Jake Dennis, die met volle teugen van de auto genoot.
In de handen van Max Verstappen is de RB19 de geschiedenisboeken ingegaan als één van de meest dominante auto’s in de Formule 1. Slechts één race in 2023 werd niet door Red Bull Racing gewonnen, waarmee de RB19 op gelijke voet komt te staan met de legendarische MP4/4 van McLaren. En qua percentage aan overwinningen gaat de auto daar zelfs aan voorbij.
Ondanks dat het Formule 1-seizoen erop zit, werd er de afgelopen dagen nog met F1-auto’s over het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi gereden. Sergio Perez deed ook mee aan de post-season test, maar Max Verstappen is na de race al naar huis gevlogen.
In plaats daarvan mocht de Brit Jake Dennis plaatsnemen in de RB19 voor twee testsessies. Dat heeft veel indruk gemaakt op de coureur, zo laat hij weten in gesprek met diverse media na afloop van de test, waaronder GPblog.com.

“Wat een geweldige auto! Het was voor mij een heel bijzondere dag. In VT1 spring je er gewoon in en probeer je te overleven, terwijl je vandaag nog een beetje meer de grenzen kunt verleggen en de auto echt kunt begrijpen. En ik denk dat we precies dat hebben gedaan. Ik heb genoten van elke ronde, het was een geweldige dag.”

Geen speciale behandeling voor Verstappen

Volgens Dennis is het voor hem ook duidelijk dat de RB19 niet speciaal gemaakt is voor Verstappen, zoals dit seizoen vaak is gezegd om de achterstand van Perez op de Nederlander uit te leggen. De Brit stelt dat teams de snelste auto proberen te maken en dat het aan de coureur is om er alles uit te halen. En dat laatste heeft Verstappen precies gedaan, aldus Dennis.