Eindelijk krijgt Starfield DLSS ondersteuning

News
donderdag, 02 november 2023 om 14:00
starfield artworkf1683633013
Menig PC-gamer gebruikt tegenwoordig DLSS om te kunnen spelen met een hoge resolutie, zonder dat de performance van de game daar erg onder lijdt. Tot ergernis van veel spelers had Starfield aanvankelijk geen ondersteuning voor die feature. Maar die is nu eindelijk wel op komst.
Vanwege een partnerschap met chipmaker AMD ondersteunde Starfield bij lancering geen DLSS, een technologie van Nvidia. Mensen met een AMD-videokaart konden wel gebruik maken van FSR2, dat hetzelfde doel heeft, maar wie een PC had met Nvidia-kaart stond in de kou. Bethesda laat nu weten dat daar volgende week verandering in komt.
Dan verschijnt er namelijk een update die ondersteuning voor DLSS toevoegt, samen met wat andere nieuwe grafische opties en andere verbeteringen. Aanvankelijk is die update alleen beschikbaar voor wie de bètaversie van Steam gebruikt. Wanneer Bethesda eenmaal feedback op de update heeft, rolt hij uit naar alle gebruikers, ook op Xbox (al is DLSS geen onderdeel van de update op console).

Wanneer krijgt Starfield DLSS?

Een exacte datum voor de release van de update is er nog niet. Steam Beta gebruikers komen er op den duur vanzelf achter wanneer de update er is. Waarschijnlijk laten de social media-kanalen van Starfield en Bethesda ook weten wanneer DLSS beschikbaar is.
Overigens werkt Bethesda ook nog aan een update die juist weer voor AMD-gebruikers is. Momenteel kun je namelijk gebruik maken van FSR2, maar ondersteuning voor het nieuwe FSR3 is er nog niet. Bethesda belooft dat dat in een toekomstige update komt.

Populair Nieuws