Bethesda gaat in discussie met negatieve Starfield reviews

News
dinsdag, 28 november 2023 om 14:30
starfield gameplayf1655368065
Afgelopen september verscheen Starfield, een game waar veel mensen al jaren op wachtten. Maar helaas kon de game niet voor iedereen de verwachtingen waar maken, met als gevolg dat er best wat negatieve reviews van spelers zijn. Het blijkt dat Bethesda daarmee in discussie gaat.
De afgelopen maand is het meerdere Steam-spelers overkomen dat er een reactie kwam op hun reviews. Die kwamen niet van andere spelers, maar van accounts die door Steam gemarkeerd is als die van Bethesda-ontwikkelaars. Deze reacties slaan af en toe een vrij bizarre toon aan.
Het is bijvoorbeeld niet zo dat er feitelijk onjuiste informatie wordt rechtgezet, of dat gebruikers die klagen over technische problemen tips krijgen om hun game anders in te stellen. In plaats daarvan opent Bethesda een discussie over elementen van de game. Een gebruiker die blijkbaar had geklaagd dat de lege planeten saai waren, kreeg bijvoorbeeld te horen dat dat een bewuste keuze was, compleet met een citaat van een Bethesdsa-topman die in september stelde dat de eerste mensen op de maan zich niet verveelden, ondanks dat er niets was.
Andere spelers worden aangemoedigd om een nieuw personage te maken dat het tegengestelde is van het personage dat ze eerder gebruikten. Dat zou dan een compleet andere ervaring op moeten leveren. Ook wordt de tip gegeven om in New Game+ te duiken, iets waar een speler die een negatieve review heeft geschreven waarschijnlijk geen gehoor aan gaat geven.

Waarom reageert Bethesda op negatieve Starfield reviews?

Het is onduidelijk waarom Bethesda ervoor heeft gekozen deze strategie toe te passen. Wellicht hoopt het de negatieve reviews te nuanceren voor spelers die de game overwegen te kopen, maar het is wel vrij doorzichtig dat deze reacties niet onafhankelijk zijn. Het is dan ook de vraag of Bethesda op deze manier bereikt wat het hoopt te bereiken.