Bethesda neemt een nieuwe ontwikkelaar over

News
donderdag, 06 april 2023 om 14:00
the elder scrolls online arcanistf1674727367
Microsoft heeft er technisch gezien een nieuwe studio bij. Bethesda heeft namelijk ontwikkelaar Nemesys Games overgenomen.
De laatste jaren in de game-industrie staan grotendeels in het teken van overnames. Zo heeft Microsoft Bethesda en Zenimax overgenomen en strijdt het al langer dan een jaar om de deal met Activision Blizzard door te laten gaan, terwijl Sony aan de lopende band losse studio’s overneemt - inclusief Bungie, dat vroeger in handen was van Microsoft.
Maar ook de overnames kunnen hun eigen overnames maken, zo blijkt. Bethesda heeft namelijk Nemesys Games overgenomen, dat gevestigd is in Boedapest. Dat blijkt uit de LinkedIn-pagina van Szabolcs Jozsa, de CEO en oprichter van Nemesys Games.

Waar gaat de studio aan werken?

Nemesys Games heeft verschillende games gemaakt, maar geen grote AAA-titels. Daar gaat nu verandering in komen, want de studio krijgt een nieuwe naam. Voortaan zal de ontwikkelaar door het leven gaan als Zenimax Online Studios Hungary.
De andere Zenimax Online Studios is gevestigd in Maryland in de Verenigde Staten en is de ontwikkelaar achter The Elder Scrolls Online. Nemesys Games zal in de toekomst dan ook helpen met het ontwikkelen van nieuwe content voor de populaire MMO. Binnenkort komt er ook een nieuwe uitbreiding uit voor ESO genaamd The Elder Scrolls Online Necrom.

Populair Nieuws