The Elder Scrolls Online keert terug naar Morrowind in nieuwe uitbreiding

News
donderdag, 26 januari 2023 om 13:00
the elder scrolls online necromf1674727236
Morrowind is één van de meest geliefde provincies in heel Tamriel. Fans kunnen dan ook een feestje vieren, want Zenimax Online Studios heeft besloten om naar de regio terug te keren voor de nieuwe uitbreiding.
Tijdens de Xbox Developer Direct heeft Zenimax Online Studios de nieuwe uitbreiding voor The Elder Scrolls Online uit de doeken gedaan. Vervolgens is de studio meteen verder gegaan met een eigen livestream om meer te vertellen over de nieuwe chapter, genaamd The Elder Scrolls Online Necrom. De uitbreiding is onderdeel van de verhaallijn Shadow Over Morrowind.
De titel doet denken aan The Shadow over Innsmouth, het horrorverhaal van H.P. Lovecraft dat onderdeel is van de Cthulhu Mythos. Dat is bewust, want Shadow Over Morrowind krijgt een cosmic horror-tintje. In Morrowind helpen we namelijk de Daedric Prince Hermaeus Mora een handje: een gigantisch oog die woont in een fort van boeken. Hij is dan ook niet voor niets de Daedric Prince of Knowledge.
Hoewel Morrowind al onderdeel is geweest van een uitbreiding in The Elder Scrolls Online - de allereerste zelfs - kunnen spelers wel nieuwe gebieden verkennen. Zo kan er een bezoekje gebracht worden aan de Plane of Apocrypha, de realm van Hermaeus, en de Telvanni Peninsula wordt opengesteld. In die regio staat Necrom, waar de Dunmer rituelen uitvoeren voor hun overleden geliefden.
the elder scrolls online arcanistf1674727367

Nieuwe class in The Elder Scrolls Online

De terugkeer naar Morrowind en een cosmic horror-sausje is voor spelers al een goede reden om Shadow Over Morrowind in huis te halen, maar daar houdt het niet op. De uitbreiding zorgt namelijk ook voor de eerste nieuwe class sinds 2019: de Arcanist.
De nieuwe class haalt zijn kracht uit Oblivion om vijanden te bekogelen, teamgenoten te helen of om meer klappen te kunnen incasseren. De Arcanist maakt daarnaast ook gebruik van een nieuwe systeem genaamd Crux. Sommige vaardigheden zullen Crux genereren, die je weer kan besteden om andere vaardigheden sterker te maken.