Microsoft lijkt niet alle Bethesda games exclusive te maken

News
maandag, 13 maart 2023 om 11:00
bethesda xbox headerf1616493426
Er is momenteel veel discussie over Xbox exclusives, met name omdat gevreesd wordt dat Microsoft alle Activision Blizzard games, inclusief Call of Duty, voor zichzelf kan houden. Microsoft zegt dat niet te willen doen, maar met Zenimax/Bethesda games doet het bedrijf het juist wel. Nu lijkt het alleen alsof ook games van die studio mogelijk naar andere platforms komen.
Microsofts overname van Bethesda-moederbedrijf Zenimax Media was levert Xbox een aantal nieuwe exclusives op. De aanname was lange tijd dat Microsoft bestaande deals, zoals tijdelijke PlayStation-exclusiviteit van Ghostwire Tokyo, zou honoreren, maar verder alle Bethesda games Xbox Exclusives zou maken. Journalist Stephen Totilo heeft alleen iets opmerkelijks ontdekt in documenten rondom de overname van Activision Blizzard.
Microsoft beweerde namelijk in december drie Bethesda games op de planning te hebben die Xbox Exclusive zouden worden. Destijds werd ervan uitgegaan dat dat Redfall, Starfield en The Elder Scrolls VI waren. Maar in een recenter document heeft Microsoft het nog maar over twee toekomstige exclusives.
Dat zou kunnen betekenen dat er een aankomende Bethesda game is, zoals bijvoorbeeld The Elder Scrolls VI, waarvan Microsoft nog niet heeft besloten of hij een exclusive wordt. Een andere mogelijkheid is dat één van de drie games waarover in december werd gesproken Hi-Fi Rush was. Die game is nu uit, waardoor het aantal Bethesda games dat Xbox exclusive is én binnen afzienbare tijd uitkomt nu inderdaad teruggebracht is naar twee.

Bethesda games als Xbox exclusive per game bepaald

Opvallend is wel dat Microsoft in de documenten benoemd dat de keuze om een Bethesda game exclusief voor Xbox te maken per game gemaakt wordt. Het zou dus wel degelijk kunnen dat het nog niet zeker is of games als The Elder Scrolls VI Xbox exclusives worden. Anderzijds kan het ook zijn dat Microsoft zich in deze documenten alleen bezighoudt met games die snel uitkomen en daarom niet ingaat op titels die nog veel verder weg zijn.

Populair Nieuws