HBO's The Last of Us kan 3 tot 5 seizoenen worden

News
donderdag, 17 augustus 2023 om 9:30
go1 63d4e747ae799f1675513297
Eerder dit jaar verscheen HBO's The Last of Us en die werd extreem goed ontvangen. Een tweede seizoen is dan ook officieel in de maak, maar volgens showrunner Craig Mazin kan de serie best wel eens drie tot misschien zelfs vijf seizoenen krijgen.
Zo laat Mazin weten in gesprek met The Hollywood Reporter. Daarin stelt de Amerikaan wel dat het nog onduidelijk is hoeveel afleveringen de volgende seizoenen gaan krijgen. Het eerste seizoen had negen afleveringen, maar daarvoor stonden in eerste instantie tien op de planning.
Bij de vraag of seizoen 2 wel tien afleveringen krijgt, is Mazin duidelijk. "Geen van beide", begint de showrunner. "We hebben onze visie bij HBO neergelegd voor hoe deze serie eruit moet komen te zien. Niet over één seizoen, maar over meerdere seizoenen."

Vier seizoenen klinkt goed voor HBO's The Last of Us

De Amerikaan vervolgt met een antwoord op de vraag of The Last of Us voorbij vier seizoenen zal gaan. "Je weet het nooit zeker. Het kan drie seizoenen worden, maar ook vijf. Vier klinkt wel als een goed nummer. Sommige seizoenen hebben minder afleveringen nodig en anderen meer vanwege het verhaal dat we willen vertellen."
Mazin sluit af: "Ik weet niet of elk seizoen daadwerkelijk hetzelfde aantal afleveringen zal hebben. Maar goed, het aantal is niet belangrijk. Wat belangrijk is, is dat ze aan het einde van het seizoen zeggen: ‘Dat was een goed seizoen.’”