‘The Last of Us Part 2 krijgt een remaster’

News
vrijdag, 14 juli 2023 om 16:30
the last of us part 2 ellie themef1621495460
The Last of Us is weer helemaal in, mede dankzij de HBO serie. Het lijkt erop dat Sony daar nog meer op wil inspelen. Er zou namelijk een remaster van The Last of Us Part 2 op weg zijn.
Vorig jaar kreeg The Last of Us een remake in de vorm van The Last of Us Part 1. De inmiddels tien jaar oude game werd visueel opgepoetst om zo mooi mogelijk uit de verf te komen op PS5. The Last of Us Part 2 is aanzienlijk minder oud, maar lijkt nu toch ook een remaster te krijgen.
De componist van de game, Gustavo Santaolalla, spreekt namelijk in een podcast over een “nieuwe editie” van de game (via Gamesradar). Deze krijgt een bepaalde mate van nieuwe content, want spelers kunnen het personage dat op Santaolalla is gebaseerd vragen om specifieke muziek te spelen. Of er nog andere nieuwe content is, is niet duidelijk.
Santaolalla laat zich verder namelijk niet uit over deze nieuwe editie van The Last of Us Part 2. Het is dan ook niet helemaal duidelijk of hij bijvoorbeeld op visueel gebied of qua gameplay nog wordt verbeterd. Naughty Dog en PlayStation hebben in ieder geval niets aangekondigd.

Komt The Last of Us Part 2 naar PC?

Een PS5-versie van The Last of Us Part 2 lijkt grotendeels onnodig. De game is namelijk al speelbaar op die console en heeft zelfs een patch gekregen die zorgt dat hij op PS4 op 60 fps draait. Maar aangezien The Last of Us Part 1 een PC release heeft gekregen, zou het kunnen dat deze nieuwe editie van Part 2 een PC-versie is.