PlayStation 4 Communities-functie stopt in april

News
dinsdag, 16 maart 2021 om 8:30
ps4 2326616 1920 1f1603287558
Sony heeft aangekondigd dat de Communities-functie van de PlayStation 4 ermee gaat stoppen. In april wordt de stekker uit de functie getrokken. Daarmee is het definitief niet meer mogelijk om deel te nemen aan de groepen. Leden van de groepen moeten een andere plek zoeken om digitaal rond te hangen.
Sony maakte dit bekend in een bericht op PlayStation.com. De functie was al stopgezet in de PlayStation-app voor mobiele apparaten, maar nu gaat ook de stekker uit het gedeelte op de console. Daarmee is de Communities-functie definitief verdwenen van de PlayStation 4.

Einde van Communities stond al langer gepland

De Communities-functie werd in september 2015 geïntroduceerd voor de PS4 en liet mensen via de app en de console groepen maken, gebaseerd op hun interesses zoals een game of een genre. Hierbij konden berichten in een algemene discussiegroep gezet worden, screenshots gedeeld worden en parties gevormd worden om zo met meer nieuwe mensen in contact te komen die dezelfde interesses hebben. Het idee was goed, maar voldeed uiteindelijk niet aan de verwachtingen van Sony.
In maart 2020 werd dan ook al de mobiele versie van de Communities-app stopgezet. Vervolgens vertelde Sony al meermaals dat ook de Communities voor de console zou gaan verdwijnen, maar dit gebeurde nooit. Tot nu dan, want per april valt het doek definitief voor de PlayStation Communities. Sony lijkt hiermee een grote opruiming te houden wat betreft de mogelijkheden van de consoles. Ook de filmverhuur in de PlayStation Store is onlangs stopgezet door Sony.

Populair Nieuws

Laatste Reacties