Kerst DLC voor Battlefield 2042 geschrapt na boze reacties

News
vrijdag, 03 december 2021 om 12:00
battlefield 2042 battlefield 6f1636980685
De nieuwe Battefield 2042 update brengt een hoop nieuwe dingen en oplossingen met zich mee, waaronder speciale kerst items. Deze items zijn per ongeluk te vroeg te zien geweest in de game. De spelers weten dus nu al wat ze met kerst kunnen verwachten, maar ze zijn er alleen niet al te positief over. DICE heeft daarom besloten om de een gedeelte van de Kerst DLC te schrappen.
Misschien waren ze bij DICE iets te snel in de kerststemming, want de kerstitems waren per ongeluk al zichtbaar in Battlefield 2042 na een nieuwe update. Tussen de items zitten kerst camos en een kerstoutfit, alleen is niet iedereen blij met de spullen. Daarom heeft DICE laten weten dat de Kerstman outfit in ieder geval deze kerst niet naar de game komt.

Waarom zijn spelers boos?

Spelers zijn vooral kritisch op de Kerstman skin. Dit is niet de eerste skin waar ophef over is ontstaan. DICE heeft namelijk een naam van een skin moeten aanpassen. Het probleem met de skin en de andere camos is dat spelers vinden dat deze niet passen bij de game.
Battlefield 2042 gaat over een serieuze oorlogssituatie en de spelers vinden het daar dan niet bij passen dat er een kerstman rondrent door de map of dat er een tank in kerstversiering rondrijdt. Spelers zijn dus niet zo blij met de mogelijke kersttoevoeging.
DICE laat weten dat de items optioneel zijn. Er is maanden geleden aan gewerkt zodat DICE rond de kerst dan kon gaan beslissen of het deze items wel of niet zou toevoegen. Het bedrijf laat weten dat de kerstskin in ieder geval dit jaar niet naar de game komt, maar hiermee zegt DICE ook dat de skin zeker wel in de toekomst naar de game kan komen. De ontwikkelaar laat bovendien weten dat ze momenteel andere prioriteiten heeft, waarmee er wordt gewezen op de vele problemen van Battlefield 2042.

Populair Nieuws