EA past naam van Battlefield 2042 skin aan

News
maandag, 15 november 2021 om 16:30
battlefield 2042 battlefield 6f1636980685
Er is nogal wat ophef ontstaan over de naam van een Battlefield 2042 skin. De skin heet "Little Green Man" en wordt gekoppeld aan de oorlog tussen Rusland en Oekraïne in 2014.
Onlangs is de early access van Battlefield 2042 beschikbaar geworden en spelers zoeken wat er allemaal in de game zit. De Russische operator Pyotr Gukovsky heeft een aantal skins die spelers kunnen krijgen. Een van deze skins heeft de naam "Little Green Man". Hier krijgt EA DICE nog al wat kritiek op.

Waarom zijn spelers boos?

De reden dat spelers boos zijn door de naam, komt omdat "Little Green Man" ook de naam is van Russische troepen die meededen tijdens de annexatie van de Krim. Oekraïense spelers zijn dus niet blij dat er een skin naar deze soldaten vernoemd is.
In eerste instantie ontkent Rusland dat de troepen Russisch waren, maar later is toch naar buiten gekomen dat dit wel het geval is. De reden dat deze troepen "Little Green Man" worden genoemd, komt omdat de Russische soldaten groene uniforms droegen zonder enige markeringen van waar ze vandaan komen, zoals een vlag.

Battlefield 2042 skin krijgt snel nieuwe naam

DICE heeft gereageerd op de ophef en zegt dat er niet met opzet voor de naam is gekozen. Toch heeft DICE besloten de naam aan te passen, omdat het bedrijf niet in de games wil verwijzen naar echte problemen in de wereld. Deze aanpassing zou volgens DICE in de volgende update moeten worden uitgevoerd.