Player count Battlefield 2042 daalt in zorgwekkend tempo

News
donderdag, 02 december 2021 om 12:30
battlefield 2042 battlefield 6 5f1623244109
Dat een game na release veel spelers verliest is redelijk normaal. Het tempo waarin dat gebeurd bij Battlefield 2042 is daarentegen wel enorm zorgwekkend voor EA en DICE.
Dat Battlefield 2042 enorm slecht ontvangen is in de gaming community is bekend. De game krijgt enorm veel slechte reviews op Steam en voldoet totaal niet aan de verwachtingen van menig Battlefield speler. Toch is de game enorm veel gespeeld vanaf lancering, maar uit recente cijfers blijkt dat het aantal spelers in rap tempo daalt, waaronder op Steam. Het aantal spelers daalt met een zorgwekkende snelheid, en als DICE niet snel actie onderneemt kan het zomaar gedaan zijn.
Op dit moment wordt Farming Simulator 22 meer gespeeld op Steam dan Battlefield 2042, en dat valt op. Zeker gezien het geld dat in de Battlefield-franchise wordt gestoken. Vanaf het begin speelden zo'n 105,397 spelers per 24 uur het spel, nu zijn dat er nog maar 34,005. Houd wel in gedachte dat dit alleen spelers op Steam zijn en dat er niet gekeken wordt naar andere platformen op PC, zoals EA Origin. DICE is wel van plan haar game flink te verbeteren, zo komt er 2 december een grote update uit die veel problemen moet gaan oplossen. Of dat ook genoeg zal zijn om spelers vast te houden, dat zal alleen nog de vraag zijn.

Wat is er mis met Battlefield 2042?

Op Steam heeft het spel ontzettend slechte reviews ontvangen. Ook op websites zoals Metacritic zijn er niet al te beste reviews achtergelaten. Spelers zijn simpelweg niet tevreden met de core van de game. Zo zijn de voice lines ongeloofwaardig en zitten er maar een handjevol wapens in de game. Ook vinden veel spelers dat de game niet aanvoelt als een echte Battlefield game. Mocht je Battlefield 2042 ondertussen toch gekocht hebben, of misschien krijg je het nog van de Sint, dan zijn hier vijf tips voor een vliegende start!