Baldur's Gate 3 zet nieuw record

News
zaterdag, 13 april 2024 om 14:00
baldurs gate 3 header textlessf1693382420
Baldur’s Gate 3 is een groot succes voor Larian Studios. De game sleept de ene na de andere prijs binnen en deze week was het bij de BAFTAs weer raak. De game werd uitgeroepen tot de game van het jaar, waarmee de ontwikkelaar een record zet.
Baldur’s Gate 3 won eerder al de Game of the Year bij de Golden Joysticks, de Game Developers Choice, DICE en the Game Awards. Afgelopen donderdag mocht Larian Studios deze prijs wéér in ontvangst nemen, dit keer bij de BAFTAs. De game won onder andere van Alan Wake 2, The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom en Marvel’s Spider-Man 2. Met deze prijs is Baldur’s Gate 3 de eerste game ooit die alle vijf grote Game of the Year prijzen heeft gewonnen.
Een aantal andere grote games kwamen wel in de buurt van deze mijlpaal. The Legend of Zelda: Breath of the Wild, God of War en Elden Ring wonnen ieder vier van de vijf prijzen. Breath of the Wild verloor bij de BAFTAs van What Remains of Edith Finch, God of Far bij de Golden Joysticks van Fortnite en Elden Ring bij de BAFTAs van Vampire Survivors.

De winaars van de BAFTAs

Naast Game of the Year werd Baldur’s Gate 3 tijdens de BAFTAs ook beloond met de prijzen voor beste muziek en verhaal, de Player’s Choice en de Performer in a Supporting Role voor Andrew Wincott (Raphael). Hoewel Tears of the Kingdom dus verloor van Baldur’s Gate voor beste game van het jaar, kreeg de game wel de prijs voor Technical Achievement. Daarnaast mocht Nintendo voor Super Mario Bros. Wonder de prijzen voor beste familie- en multiplayer game mee naar huis nemen. Nadji Jeter, de stem van Miles Morales, kreeg de prijs voor Performer in a Leading Role. De volledige lijst van de winnaars vind je op de site van de BAFTAs.

Populair Nieuws