Avatar The Way of Water heeft nu al indrukwekkende mijlpaal behaald

News
donderdag, 29 december 2022 om 14:30
avatar the way of waterf1700578024
Avatar The Way of Water draait nu pas net twee weken in de bioscoop. Toch heeft de langverwachte sequel nu al een mijlpaal bereikt en mag het bijna een toppositie claimen.
We zien het niet vaak dat een film meer dan tien jaar later pas een sequel krijgt, laat staan dat de film dan ook nog eens een commercieel succes is. Zo werd Blade Runner 2049 bijvoorbeeld zeer goed ontvangen bij recensenten en het publiek, maar bracht de film uiteindelijk maar weinig geld in het laatje.
Dat is niet het geval voor Avatar The Way of Water. The Walt Disney Company heeft namelijk bekendgemaakt dat de film al na minder dan twee weken de mijlpaal van 1 miljard dollar omzet is gepasseerd. Daarmee is het de snelste film die zoveel weet op te brengen sinds Spider-Man No Way Home en de snelste in 2022.
Met de goede zaken is Avatar The Way of Water nu ook al voorbij gegaan aan Jurassic World Dominion, waarmee het op nummer twee staat in 2022 en op de derde plek in de pandemic era. Alleen Top Gun Maverick heeft dit jaar meer geld opgebracht dan de Avatar sequel.

Wordt de originele Avatar verslagen?

Ondanks dat The Way of Water een commercieel succes is, heeft het nog wel even te gaan als het ook de eerste Avatar voorbij wil gaan. Die film staat op een bedrag van maar liefst 2,9 miljard dollar en is daarmee de meest succesvolle film aller tijden. Even stond Avengers Endgame bovenaan, totdat Avatar eerder dit jaar opnieuw in de bioscoop werd uitgebracht.
Het succes van Avatar The Way of Water komt trouwens wel als een verrassing voor sommige mensen. Zo dacht actrice Edie Falco namelijk dat de film allang was uitgekomen en een grote flop was geworden. Zij had dan ook al vier jaar geleden haar scènes opgenomen.