Stan Lee krijgt speciale documentaire op Disney+

News
donderdag, 29 december 2022 om 15:45
Gisteren zou de Marvel Comics-leider Stan Lee 100 zijn geworden. Om dit te vieren heeft Disney+ aangekondigd dat er ergens in 2023 een originele documentaire over de man zal verschijnen.
Lee stierf op 95-jarige leeftijd in 2018. Hij werkte samen met collega-schrijvers zoals Jack Kirby en Steve Ditko en is vooral bekend vanwege het creëren geliefde personages zoals Spider-Man, de Avengers, de X-men, de Hulk en de Fantastic Four.
Als de schrijver en redacteur voor Marvel Comics werd Lee de beroemdste maker van stripboeken in de geschiedenis van het medium. Zijn carrière begon in 1941 toen hij op 17-jarige leeftijd zijn eerste gepubliceerde werk maakte, een prozaverhaal dat verscheen in het vijfde nummer van Captain America Comics. Het waren alleen de jaren zestig toen Lee zijn reputatie groter werd en zichzelf onsterfelijk maakte in pop culture.
Via Twitter heeft Disney een video gepubliceerd, die een glimp toont van enkele van Stan Lee’s kleine rollen en gastoptredens in de Marvel-films. De feestelijke montage wordt afgesloten met een geleidelijke zoom-out die een illustratie van de multi-getalenteerde maker onthult. Via de tweet wordt ook de documentaire over Stan Lee aangekondigd op Disney+.

Viering van honderdjarig bestaan

De viering van het honderdjarig bestaan van Lee werd eerder deze maand gestart bij Genius Brands International, dat een nieuwe online winkel uitbracht met drie exclusieve collecties van het merk Lee. Het entertainmentbedrijf bezit de rechten op de naam, stem, beeltenis en licentie van eigendom met betrekking tot Lee en werkt mee aan de documentaire.
Op de LA Comic Con konden fans van Lee nog een bericht achterlaten aan hun held. In een video op het Twitter-kanaal van Stan Lee zijn de mooie woorden van de fans gedeeld.

Populair Nieuws