Logan Paul’s NFT ‘game’ is een grote Crypto scam

News
donderdag, 29 december 2022 om 14:00
YouTuber Logan Paul heeft onlangs weer een enorme fout gemaakt. Paul, die afgelopen jaren gecanceld is geweest na het 'zelfmoordbos' fiasco in 2017, is weer in de problemen, nadat crypto-onderzoeker Stephen Findeisen een driedelige videoserie publiceerde over CryptoZoo, een blockchain spel die Paul promoot.
Omdat Logan Paul de game zeer actief heeft gepromoot, zijn er problemen bij zijn fans die vroeg hebben geïnvesteerd in de game. Zij hebben op die manier honderdduizenden dollars hebben verloren tijdens het ondersteunen van de game.
Stephen Findseisen is een YouTuber die oplichting, fraudeurs en nepgoeroes ontmaskert die op wanhopige mensen azen met misleidende advertenties. In een driedelige YouTube serie vertelt hij over de scam van CryptoZoo.
Paul legt uit dat het een 'heel leuk spel is waarmee je geld kunt verdienen'. Volgens de officiële website, die zegt dat de game momenteel 'updates ondergaat', is CryptoZoo een game waarmee ZooKeepers exotische dieren en hybriden kunnen kopen, verkopen en verhandelen.
Het is een NFT-spel waarin spelers dierentuinmunten kopen om ei-NFT’s te kopen die worden uitgebroed. Als de eieren eenmaal zijn uitgekomen, fok je die dieren samen om hybriden te maken en hoe zeldzamer de hybride, hoe hoger de dagelijkse opbrengst aan dierentuinmunten. De munten kun je verzilveren en zo haal je geld binnen. De game is momenteel alleen niet speelbaar.

Game ontwikkelaars niet uitbetaald

In de video’s horen we Paul bepaalde problemen met CryptoZoo uitleggen. Hij zegt dat een ontwikkelaar naar Zwitserland is gevlucht met de broncode en deze voor 1 miljoen dollar heeft gegijzeld, daarom werkt de game momenteel niet. Deze ontwikkelaar beweert dat hij helemaal niet is betaald voor zijn werk aan CryptoZoo, ondanks het feit dat hij een team van 30 ingenieurs heeft aangenomen en 50.000 dollar per week investeerde om het NFT-project te bouwen.
Een andere CryptoZoo ontwikkelaar bevestigde de bewering en zei dat hij ook niet was betaald. De fans van Paul verloren niet alleen geld nadat ze in CryptoZoo hadden geïnvesteerd, maar het lijkt erop dat de mensen die aan het project werkten niet eens voldoende of op tijd werden betaald.
Paul gaf als reactie dat het rapport 'gewoon niet waar is' en dat, indien van toepassing, alle slechte acteurs zullen worden ontmaskerd. Hij belooft meer details in zijn podcast van 3 januari.