Avatar 2 ster dacht dat de film al geflopt was

News
dinsdag, 20 december 2022 om 10:00
avatar the way of waterf1700578024
Het vervolg op Avatar heeft vrij lang op zich laten wachten. Ondanks dat de eerste film de best verdienende film aller tijden is, heeft Avatar 2 dertien jaar op zich laten wachten. Het heeft zelfs zo lang geduurd dat één actrice dacht dat de film al uit was en stilletjes was geflopt.
James Cameron heeft bepaald geen haast gemaakt met Avatar: The Way of Water. De film draait sinds kort in de bioscoop, maar Cameron werkte er al jaren aan. Dan hebben we het niet alleen over het schrijven van het script: ook de opnames en post-productie hebben bovengemiddeld lang geduurd.
Voor actrice Edie Falco (The Sopranos, 30 Rock) waren de opnames zelfs zo lang geleden dat zet niet door had dat de film pas net uit is, zo vertelt ze in het programma The View. Falco nam haar scènes meer dan vier jaar geleden op, heeft het sindsdien druk gehad en heeft nooit meer iets van Avatar 2 gehoord. Op zeker moment in de tussentijd hoorde ze iemand praten over de film en nam ze maar aan dat hij was uitgekomen en een grote flop was gebleken.

Is Avatar The Way of Water een flop?

Zelfs nu Avatar 2 uit is, is de claim dat hij is geflopt niet helemaal onredelijk. Veel mensen zaten al niet te wachten op een vervolg op Avatar en de ontvangst is nogal wisselend, al zijn er stemmen dat het één van de beste films van het jaar is. Hoewel er nog geen sprake is van een gigantische flop vallen de opbrengsten in de Verenigde Staten, de thuismarkt van de film, inderdaad tegen.
Avatar 3 laat als het goed is minder lang op zich wachten. Die film staat al op de planning voor 2024, al hangt er nog geen exacte datum aan. Overigens kan het zijn dat Edie Falco in die film een grotere rol zal krijgen en dus beter weet of hij uit is: haar personage kan na deel twee uitgroeien tot een grote schurk in de reeks.