Top Gun Maverick vliegt naar een record

News
dinsdag, 07 juni 2022 om 14:00
top gun maverick st 4 jpg sd high copyright 2019 paramount pictures corporation all rights reservedf1653657580
Decennia na het origineel draait er sinds kort een nieuwe Top Gun-film in de bioscoop. Deze blijkt ook nog eens een daverend succes. Het lijkt er zelfs op dat Top Gun: Maverick de nodige records kan gaan neerzetten.
Top Gun: Maverick heeft er even over gedaan om daadwerkelijk uit te komen, maar nu hij er is, is het een behoorlijk succesvolle film. De film beleefde al een sterk eerste weekend, maar ook in het tweede weekend gaat de film nog goed. De inkomsten van de Amerikaanse box office zijn vergeleken met het eerste weekend namelijk maar 29 procent gedaald, meldt Variety.
Dat lijkt een behoorlijk getal, maar de meeste blockbusters dalen veel meer in een tweede week. Ook het enorm succesvolle Spider-Man: No Way Home verdiende in zijn tweede weekend 67 procent minder dan bij de opening. Doctor Strange in the Multiverse of Madness en The Batman konden rekenen op een vergelijkbaar lot.
Naar schatting zou Top Gun: Maverick over zijn hele draaitijd in bioscopen mogelijk 900 miljoen dollar op kunnen leveren. Dat komt in de buurt van de 1 miljard, iets wat eigenlijk tegenwoordig alleen gebeurt met superhelden-films. Sommige analisten denken dat Top Gun die mijlpaal ook kan halen.

Grootste Tom Cruise-film ooit

Na tien dagen in de Amerikaanse bioscoop heeft Top Gun: Maverick daar 295 miljoen opgebracht. Daarmee heeft hij War of the Worlds ingehaald als de best verdienende Tom Cruise-film in dat land. Wereldwijd is Mission Impossible - Fallout zijn best verdienende film met 791 miljoen dollar, een bedrag waar Maverick dus waarschijnlijk ook overheen gaat.

Populair Nieuws