James Cameron wil Stranger Things probleem vermijden met Avatar

News
donderdag, 22 december 2022 om 13:00
avatar the way of waterf1700578024
Een film maken kost tijd en dat is maar weer eens gebleken met Avatar 2. De film heeft 13 jaar op zich laten wachten en één van de castleden dacht zelfs dat de film allang uit was. James Cameron is zich hiervan bewust en probeert een groot potentieel probleem te vermijden.
Bij het draaien voor Avatar 2 heeft James Cameron het nodige extra werk gedaan. Er zijn namelijk grote delen van Avatar 3 en het eerste bedrijf van Avatar 4 gelijktijdig opgenomen. Dat heeft in ieder geval deels te maken met de leeftijd van sommige jongere personages, die een probleem kon worden, zo verklaart hij aan Entertainment Weekly.
The Way of Water introduceert namelijk de personajes Tuk en Spider, gespeeld door Trinity Jo-Li Bliss en Jack Champion. Zij waren respectievelijk 7 en 12 jaar oud toen ze gecast werden, maar zijn nu 13 en 18. Dat had kunnen leiden tot wat James Cameron omschrijft als het Stranger Things-effect.
Daarmee bedoelt hij dat acteurs die jonge personages spelen overduidelijk ouder zijn dan hun rol, zoals in de recentere seizoenen van Stranger Things (een serie waar Cameron overigens wel van houdt). Dat is trouwens niet iets dat is begonnen met Stranger Things: hetzelfde probleem doet zich al decennia lang voor in veel films die over tieners gaan. Maar omdat met name Jack Champion groeide als kool wilde Cameron de scènes waarin personages jong zijn opnemen terwijl zijn acteurs dat ook zijn.

Wanneer verschijnen Avatar 3 en 4?

Als het goed is hoeven we niet al te lang meer te wachten op Avatar 3 en 4, in ieder geval niet zo lang als bij het tweede deel. Avatar 3 verschijnt als het goed is in 2024. Dat er al grote delen opgenomen zijn, zal daar ongetwijfeld bij helpen.

Populair Nieuws