Assassin’s Creed Valhalla regisseur stapt over naar EA Motive

News
maandag, 28 juni 2021 om 12:30
assassins creed valhallaf1675682383
Na 16 jaar gewerkt te hebben bij Ubisoft, als onder andere Assassin’s Creed Valhalla regisseur, stapt Eric Baptizat op om te gaan werken bij EA Motive aan een gloednieuwe, onaangekondigde game die mogelijk in juli onthuld gaat worden.
Eric Baptizat werkte 16 jaar lang bij ontwikkelaar en uitgever Ubisoft, waar hij werkzaam was voor onder andere Assassin’s Creed IV: Black Flag, Origins en zelfs voor een lange tijd Assassin’s Creed Valhalla regisseur was. Toch nam de regisseur de beslissing om het bedrijf te verlaten om te gaan werken bij EA Motive aan een project dat nog niet aangekondigd is, wat om een onaangekondigde game gaat.
Volgens Axios stapte Eric Baptizat al in april over naar EA Motive, waar hij naar verluidt werkt aan een onaangekondigde game die, volgens geruchten, in juli onthuld moet worden en om een fan favoriete franchise gaat. In een livestream van Jeff Grubb teasete hij EA Motive aan een gevestigde IP werkt. Naar aanleiding van diverse hints hebben mensen vernomen dat het om een nieuwe Dead Space gaat, die naar verluidt tijdens EA Play Live op 22 juli onthuld gaat worden.
Bekijk hieronder de livestream van Jeff Grubb:

Geschiedenis van EA Motive

Alhoewel de Assassin’s Creed Valhalla regisseur werkt aan een onaangekondigde game, is het nog speculeren om welke game het precies gaat. Wel weten we de EA Motive werkte aan Star Wars Battlefront 2 en bracht de maker ook Star Wars: Squadrons uit.
Het bedrijf is origineel in 2015 opgericht door Jade Raymond binnen Electronic Arts, die eerder werkte bij Ubisoft. Toch verliet zij de studio in 2018, waarna BioWare Montreal samengevoegd werd aan Motive en een tweede studio geopend werd in Vancouver. De studio werkt voornamelijk aan gloednieuwe actie/avontuur titels.