'iPhone 13 Pro krijgt ultra-wide lens met autofocus'

News
maandag, 28 juni 2021 om 13:30
iphone12proreview 3f1603364666
We naderen september en dat betekent dat het alweer bijna tijd is voor de volgende iPhone modellen. Volgens geruchten zal het vlaggenschip iPhone 13 Pro een ultra-wide lens krijgen met autofocus.
Lange tijd kwam Apple elk jaar met slechts één of twee modellen van haar nieuwe iPhone, maar de laatste jaren is de line-up flink uitgebreid. Ook dit jaar lijken we getrakteerd te worden op een heel scala aan iPhone 13-modellen, waarvan de iPhone 13 Pro en Pro Max het vlaggenschip worden.
Om die status te benadrukken, zullen de iPhone 13 Pro exemplaren een nieuwe camera gaan krijgen. Het betreft een ultra-wide lens met autofocus, volgens Ming-Chi Kuo, de Apple-analist die in het verleden al veel meer features van iPhones en MacBooks heeft laten lekken. Dat meldt 9to5mac. Eerdere iPhones hadden wel een ultra-wide lens, maar met een vastgezette focus. Met de nieuwe autofocus-functie krijgen gebruikers veel meer opties hoe ze hun foto willen maken.

Hoe zit het met andere iPhone 13 modellen?

Het klinkt als een mooie upgrade voor de iPhone 13 Pro, maar mogelijk zal de nieuwe lens niet bij de Pro-modellen blijven. Volgens Kuo is het namelijk mogelijk dat de nieuwe feature ook onderweg is naar andere iPhones in 2022. Of het gerucht en andere vermoedens - zoals 120Hz-schermen, een nieuwe processor en een kleinere notch - kloppen, daarvoor zullen we moeten wachten op de officiële aankondiging. Die wordt verwacht in september of oktober, al kan dat mogelijk ook wat later zijn dit jaar.