Metal Gear Solid 3 Remake officieel uit de doeken gedaan

News
donderdag, 25 mei 2023 om 11:00
metal gear solid 3 remakef1685000219
Konami heeft na tal van geruchten tijdens de PlayStation Showcase het bestaan van een remake van Metal Gear Solid 3 onthuld. De Metal Gear Solid 3 Remake heet officieel Metal Gear Solid Δ: Snake Eater en belooft een trouwe remake te worden van de PlayStation 2-game uit 2004. De Japanse uitgever verraste alleen met meer Metal Gear-nieuws.
Metal Gear Solid Δ: Snake Eater heeft nog geen releasedatum, maar wel is duidelijk dat de remake moet verschijnen op de PlayStation 5, Xbox Series X/S en PC. Via een teaser van iets meer dan twee minuten werd de game uit de doeken gedaan, al is er nog geen gameplay getoond. Ook is nog onduidelijk welk team aan de remake werkt, al gaat het gerucht dat dit Virtuos Games is.
Konami: "We maken een remake van Metal Gear Solid 3: Snake Eater, één van de meest geliefde delen in de Metal Gear-serie, die de origine van Snak blootlegt in de vorm van Metal Gear Solid Δ: Snake Eater. We werken hard aan de game om een trouwe recreatie te maken van het originele verhaal en het ontwerp van de game, waarbij we een evolutie van de gameplay voorschotelen met prachtige visuelen en een naadloze gebruikerservaring."

Metal Gear Solid 3 Remake niet het enige Metal Gear-nieuws

Naast de remake van Metal Gear Solid 3 komt de game ook nog op een andere manier naar hedendaagse platformen. Konami brengt dit najaar namelijk de zogeheten Metal Gear Solid: Master Collection Volume 1 uit. In deze collectie zitten de eerste drie Metal Gear Solid-games. Een specifieke releasedatum is niet bekend, terwijl ook niet bekend is gemaakt of de controls gemoderniseerd worden voor de nieuwe platformen.
Tijdens de PlayStation Showcase werden nog tal van andere aankondigingen gedaan, waaronder de gameplayonthulling van Marvel's Spider-Man 2. Ook werd een gloednieuw appraat van PlayStation onthuld, in de vorm van Project Q.