‘Release open world Star Wars game is best snel’

News
dinsdag, 23 mei 2023 om 13:00
Er zijn aardig wat Star Wars-games in ontwikkeling, waaronder één van Ubisoft. Daarover is nog vrijwel niets bekend, behalve dat hij open world is. Je zou dan ook verwachten dat de release nog ver weg is, maar het lijkt erop dat Ubisoft deze game juist relatief snel wil uitbrengen.
Jarenlang was alleen EA bevoorrecht om Star Wars-games te maken. Maar sinds een paar jaar werkt Lucasfilm ook weer met andere studio’s en uitgevers, waaronder Ubisoft. Voor de Franse uitgever is Massive Entertainment (bekend van The Division) bezig met een open-world Star Wars game.
Volgens bronnen van Kotaku moet die game nog dit fiscale jaar (dat loopt tot en met maart 2024) uitkomen: Ubisoft mikt op een release in het begin van kalenderjaar 2024. Bij de laatste financiële resultaten beloofde Ubisoft naast Assassin’s Creed Mirage, Avatar: Frontiers of Pandora en Skull en Bones nog een grote game voor dit boekjaar en dat zou dus de nieuwe Star Wars titel zijn.
Bronnen melden alleen ook dat het eigenlijk niet zo goed gaat met de game. Ubisofts hoop dat de game dit boekjaar uitkomt zou dan ook te optimistisch zijn. Er zijn intern verwachtingen dat de game uiteindelijk toch uitkomt in het belastingjaar dat loopt van april 2024 tot en met maart 2025.

Wat voor Star Wars game maakt Ubisoft?

Er is nog weinig bekend over Project Helix, zoals de Star Wars game intern heet. Massive Entertainment heeft ooit laten weten dat hij totaal niet lijkt op The Division. Er wordt ook verwacht dat spelers vrij tussen planeten kunnen reizen. Als Ubisoft de game inderdaad binnen een jaar hoopt uit te geven, volgen er wellicht snel beelden, mogelijk tijdens Ubisoft Forward op 12 juni.