‘Assassin’s Creed Mirage release is deze zomer’

News
woensdag, 03 mei 2023 om 16:30
assassins creed miragef1662103517
Als het goed is verschijnt er ergens dit jaar een nieuwe Assassin’s Creed. Ubisoft heeft daar alleen nog geen datum voor staan. Maar er zou nu informatie gelekt zijn door een GameStop-medewerker.
Een medewerker van de Amerikaanse winkel GameStop heeft op Reddit een foto gedeeld van het interne systeem van de winkel. Daarin staat vermeld dat Assassin’s Creed Mirage in augustus verschijnt. Dat lijkt overeen te komen met een eerder bericht, al zijn er sindsdien ook geruchten geweest dat de game verder wordt uitgesteld.
Het systeem van GameStop lijkt dat dus tegen te spreken, al kunnen er wel wat kanttekeningen bij geplaatst worden. Ten eerste kan ook GameStop gebruikmaken van een tijdelijke releaseperiode om maar iets in het systeem te hebben staan. Verder kan een foto van het systeem natuurlijk ook nep zijn.
Aan de andere kant wordt er wel degelijk kloppende informatie gelekt door medewerkeres van winkelketens. Zo werd er onlangs nog iets gelekt over de Tears of the Kingdom Switch OLED door een GameStop medewerker. Die persoon zou op verzoek van Nintendo ontslagen zijn.

Wanneer is de release van Assassin’s Creed Mirage?

Ubisoft heeft in ieder geval nog altijd geen datum vastgesteld voor de nieuwe Assassin’s Creed. Volgend maand zendt het bedrijf een Ubisoft Forward presentatie uit. Wellicht wordt de game daarin getoond en krijgt hij een datum.