Ubisoft zet nog meer in op Assassin’s Creed

News
woensdag, 17 mei 2023 om 15:30
assassins creed miragef1662103517
Assassin’s Creed is één van Ubisofts grootste franchises. Het lijkt er daarnaats ook nog eens op dat de reeks nog flink moet groeien. Ubisoft wil in de komende jaren veel meer personeel op Assassin’s Creed zetten.
Het gaat de laatste tijd niet bijzonder goed met Ubisoft. Eerder dit jaar gaf het bedrijf al aan dat het de komende tijd voorzichter moest zijn en liet het weten drie games te hebben gecanceld. Ook de nieuwste cijfers zijn niet heel positief: de netto boekingen zijn 18 procent lager dan vorig jaar.
Maar de cijfers voor grote franchises zijn juist positief. Assassin’s Creed had in het afgelopen jaar een recordaantal gebruikers dat 44 procent hoger lag dan dat van Assassin’s Creed Origins, en 19 procent hoger dan Odyssey. Dat zal een belangrijke overweging geweest zijn in de beslissing om het aantal werknemers dat aan de franchise werkt enorm te verhogen.
Momenteel werken er zo’n 2000 mensen aan Assassin’s creed. Dat moet met 40 procent verhoogd worden, naar ongeveer 2800 mensen. Het merendeel van die 800 extra mensen zal bij andere franchises vandaan gehaald worden en werkt dus al bij Ubisoft.

Veel Assassin’s Creed games op komst

Dat extra personeel is misschien ook wel hard nodig bij Assassin’s Creed. Naast Assassin’s Creed Mirage heeft Ubisoft namelijk nog meerdere andere titels in de reeks in ontwikkeling. Daarbij horen onder andere Project Hexe en Codename Red. Die laatste speelt zich af in Japan.

Populair Nieuws

Laatste Reacties