Assassin’s Creed Mirage wordt opvallend kort

News
maandag, 31 juli 2023 om 12:30
assassins creed miragef1662103517
Ubisoft wil nog wel eens kritiek krijgen door de soms enorme omvang van zijn open world games. Wie zich daar in Assassin’s Creed ook aan gestoord heeft, kan opgelucht ademhalen. Assassin’s Creed Mirage wordt namelijk best kort.
Als je Assassin’s Creed Mirage de afgelopen tijd een beetje in de gaten hebt gehouden, zal het je niet ontgaan zijn dat de game niet heel erg lijkt op de meest recente games in de franchise. De game is meer in de stijl van oudere Assassin’s Creed games. Zodoende heeft Mirage een kleinere map en een hernieuwde focus op stealth en parkour.
Nu blijkt dat de game ook een stuk sneller is uit te spelen dan de meest recente titels in de reeks. Dat laat producer Fabian Salomon weten aan YouTuber Julien Chièze (via PCGamesN). Playtesters kunnen de game uitspelen in zo’n 30 uur.
Dat is een heel verschil met bijvoorbeeld Assassin’s Creed Valhalla waar meer dan 100 uur voor nodig was. Die 30 uur voor Mirage is bovendien de tijd van spelers die alles doen. Gemiddeld duurt de game 20 tot 23 uur. Wie zich haast tikt maar net de 20 uur aan.

Ubisoft leert zich in te houden met speeltijd

Een kortere speelduur was natuurlijk te verwachten van een traditionele Assassin’s Creed met een map die zich tot één stad beperkt. Maar ook in open world games lijkt Ubisoft de speeltijd voortaan in bedwang te houden. Onlangs gaf het bedrijf bijvoorbeeld aan dat Star Wars Outlaws ook redelijk snel is uit te spelen, vergeleken met andere Ubisoft open world games.