Assassin’s Creed Mirage heeft geen DLC plannen

News
maandag, 17 juli 2023 om 13:00
assassins creed mirage bagdadf1687270777
Later dit jaar kunnen spelers gaan genieten van een nieuwe Assassin’s Creed. Veel recente titels in de reeks kregen stapels uitbreidingen. Maar voor Assassin’s Creed Mirage staat geen DLC op de planning.
Sommige gamers willen nog wel eens klagen over DLC, waarbij dan vaak wordt gezegd dat games vroeger gewoon compleet waren bij release. Die klacht ga je als het goed is niet horen bij Assassin’s Creed Mirage. Dat onthult Stephane Boudon, de creative director van de game.
In een Reddit-thread waarin spelers vragen mochten stellen aan de ontwikkelaars, laat Boudon weten dat er “voor nu” geen plannen zijn voor DLC. Er zijn ook geen andere plannen voor een “uitgebreide post-launch”. Waarschijnlijk hoeven we dan ook geen gratis updates of microtransacties te verwachten.
Het contrast met Assassin’s Creed Valhalla is daardoor groot. Die game kreeg nog jaren na release DLC. Soms was een DLC zelfs groot genoeg om een game op zich te zijn. Aangezien Mirage draait om een personage uit Valhalla, zou je zelfs kunnen zeggen dat deze hele game nog bij de staart van Valhalla hoort.

Wanneer is de release van Assassin’s Creed Mirage?

Assassin’s Creed Mirage ligt dit najaar in de winkel, namelijk op 12 oktober. Ergens is het misschien niet zo gek dat er geen uitgebreid DLC-plan is. De volgende Assassin’s Creed zou namelijk volgend jaar al uitkomen.