Apple krijgt patent voor Apple Watch camera

News
maandag, 13 februari 2023 om 10:00
apple watch 1682821f1620117239
De Apple Watch is voor velen een mooie aanvulling op een iPhone. Maar qua features ontbreekt er nog het één en ander dat wel op de iPhone te vinden is, zoals een camera. Het lijkt erop dat Apple eraan denkt om dat te veranderen.
Onlangs is Apple een patent toegewezen voor een camera in de Apple Watch, ze meldt Patently Apple. Deze camera zit in de onderkant van het apparaat, waardoor je de Watch uit het polsbandje moet halen om een foto te maken. Het patent beschrijft dan ook een systeem waarmee je de Watch makkelijk uit het bandje kunt halen en weer terug kunt stoppen.
Het is niet de eerste keer dat Apple patent aanvraagt op een camera voor de Apple Watch. Dit is zeker het derde patent dat het bedrijf heeft voor dat concept. Ze werken allemaal net even anders, maar het moge duidelijk zijn dat Apple enigszins serieus nadenkt over het idee.

Krijgt de Apple Watch een camera?

Patenten zijn niet altijd een garantie dat een feature ook daadwerkelijk op de markt wordt gebracht. Er zijn ongetwijfeld gebruikers die een camera zouden verwelkomen op hun smartwatch. Het zou bijvoorbeeld betekenen dat je voor een kort tripje je iPhone thuis kan laten en toch iets opvallends even vast kan leggen.
Maar er zijn nog genoeg redenen om geen Apple Watch met een camera op de markt te brengen. Zo is het goed mogelijk dat het om technische redenen, zoals accuduur, nog niet uitvoerbaar is. Meta’s smartwatch met een camera is naar verluidt geannuleerd, als is het niet duidelijk of dat direct met de camera te maken had.