Max Verstappen heeft harde woorden voor de FIA: "Het is absurd!"

News
maandag, 13 februari 2023 om 9:30
max verstappen gp singapore 2022 sipf1671702071
De FIA is het bestuursorgaan van onder andere de Formule 1 en krijgt daarom contributie van de coureurs. Het loopt nu alleen wel heel erg uit de hand, waardoor Max Verstappen harde woorden heeft voor de organisatie.
Max Verstappen heeft op sportief en financieel gebied de wind in de zeilen. Vorig jaar wist hij voor de tweede keer op rij de titel te winnen en deze keer zelfs met een recordaantal aan punten. Dat laatste heeft er alleen ook voor gezorgd dat hij een recordbedrag moet betalen aan de FIA als entry fee: een kleine miljoen dollar.
Samen met de contributiekosten voor Sergio Perez en het bedrag dat Red Bull Racing zelf moet betalen, komen de kosten voor het team neer op acht miljoen dollar. Over alle teams en coureurs vangt de FIA maar liefst 27 miljoen dollar. Dat meldt Motorsport-Total. Verstappen vind het de spuigaten uitlopen, ondanks dat zijn team de contributie voor hem overmaakt: “Dat bedrag is echt absurd!”

Waarom is het bedrag ineens zo hoog?

De reden dat de coureurs en team ineens zoveel geld moeten betalen, komt door twee aspecten. Enerzijds heeft de FIA het bedrag dat een coureur moet betalen per behaald punt drastisch verhoogd. Volgens Motorsport-Total stond de fee vorig jaar nog op 1623 dollar per punt, nu is dat maar liefst 2100 dollar geworden.
Anderzijds worden er steeds meer races in de Formule 1 georganiseerd. Voor 2023 staan er een recordaantal races op de planning: 23. Eigenlijk zouden dat er 24 zijn, maar de Grand Prix van China is nu al geannuleerd. Meer races betekent meer punten die er verdeeld kunnen worden. Tel daar ook nog eens de sprintraces bij op en dat is een stuk meer contributie die de FIA in ontvangst neemt.