Apple aangeklaagd voor discriminerende Apple Watch

News
woensdag, 28 december 2022 om 14:30
pexels pixabay 267394f1632770778
Het juridische team van Apple moet opnieuw voor de rechter verschijnen. De techgigant is aangeklaagd vanwege de ‘discriminerende’ Apple Watch.
Met elke generatie worden er weer nieuwe features toegevoegd aan de Apple Watch. In sommige gevallen kan dat alleen voor veel chaos zorgen, zoals de ongevaldetectie in de Apple Watch Series 8. In andere gevallen werkt een functie niet goed voor sommige mensen.
Dat laatste is het geval met de saturatiemeter in de Apple Watch, volgens de aanklacht aan het adres van Apple. Dat meldt AppleInsider. Gebruikers van de saturatie-app kunnen de hoeveelheid zuurstof in hun bloed meten, wat een indicatie is voor je algehele gezondheid.
De meeste mensen hebben een saturatie tussen de 95 en 100 procent, maar de Apple Watch geeft naar verluidt een verkeerd percentage aan bij donkere mensen. De sensor zou de waarde niet goed kunnen meten bij een donkere huidskleur. Gebruikers die hierover niet op de hoogte gesteld door Apple, wat voor gevaarlijke situaties kan zorgen volgens de aanklacht.

Grote aanklacht tegen Apple

Het is niet één gebruiker die een klacht heeft ingediend tegen Apple, want het betreft een collectieve rechtszaak. Alle inwoners in de staten Alaska, Arkansas, Idaho, Iowa, Mississippi, New York, North Carolina, North Dakota, Utah en Wyoming die sinds 2022 een Apple Watch hebben gekocht kunnen kans maken op schadevergoeding.
Het is niet de eerste keer dat de Apple Watch problemen heeft met een sensor. In 2015 waren er klachten dat de hartslagmeter niet goed werkte bij mensen met tatoeages op hun arm. Apple erkende destijds het probleem.