Volgend land keurt Activision Blizzard overname goed

News
maandag, 17 april 2023 om 16:00
call of duty modern warfare 2 ghostf1677578436
Microsoft is weer een stapje dichter bij de overname van Activision Blizzard. De deal is nu namelijk door het volgende land goedgekeurd, deze keer Zuid-Afrika.
Het moment van de waarheid voor alle betrokkenen bij de overname van Activision Blizzard komt steeds dichterbij. Hoewel de deal al ruim een jaar geleden is aangekondigd, komen de conclusies van de verschillende waakhonden nu pas naar buiten.
Eind maart gaf Japan de deal het groene licht en nu is het aan de beurt van Zuid-Afrika. De zogeheten Competition Commission heeft de deal goedgekeurd, zo meldt onder andere TechCentral. De regulator raadt aan om de deal door te laten gaan, zonder enige condities waar Microsoft aan moet voldoen.
In een verklaring laat de Competition Commission weten dat de grootste zorg bij de overname de mogelijke exclusiviteit voor Call of Duty was. Volgens de waakhond is dat ‘onwaarschijnlijk’ aangezien de partijen niet ‘de mogelijkheid en een reden hebben om concurrenten, met name Sony en Nintendo, buiten te sluiten’. Daarnaast zijn er ook al stappen genomen om Call of Duty te blijven uitbrengen op andere platformen.

Wat betekent de goedkeuring?

De waakhond van Zuid-Afrika is niet het grootste obstakel voor Microsoft, maar het is wel een duidelijk teken dat de acties die de uitgever heeft ondernomen effect heeft op regulatoren. Het is nu voornamelijk wachten op uitspraken van de Britse CMA, de Europese Commissie en de Amerikaanse FTC.
De CMA lijkt al overtuigd te zijn door Microsoft gezien de laatste bevindingen. De Europese Commissie heeft de uitspraak uitgesteld, die moet nu uiterlijk komen op 22 mei.

Populair Nieuws