Release nieuw Apple product zorgt voor grote twijfels

News
maandag, 27 maart 2023 om 14:30
zelfrijdende apple autos getest in californie 131637
Al jaren werkt Apple aan een gloednieuw product, namelijk een Mixed Reality headset. Het ziet er naar uit dat deze headset binnenkort verschijnt. Maar hoewel de release nadert is de verdeeldheid binnen Apple groot.
Er gaan al een tijdje berichten rond dat Apple deze zomer een Mixed Reality headset op de markt wil brengen. Verder uitstel lijkt onwaarschijnlijk, want volgens Bloomberg is de headset nu groots getoond aan de 100 meest hooggeplaatste mensen in het bedrijf. Dat is weliswaar vaker gebeurd om steun te krijgen voor de ontwikkeling, maar dit keer ging het om een uitgebreide presentatie in het Steve Jobs theater, wat suggereert dat de release dichtbij is.
Apple verwacht niet dat de headset direct een enorme hit is. Hij kost 3000 dollar en zou volgens sommige testers niet bijzonder comfortabel zitten. Maar het bedrijf hoopt dat de headset een ontwikkeling doormaakt die vergelijkbaar is met de Apple Watch. Die sloeg ook pas aan nadat er betere en goedkopere versies verschenen en een duidelijke functie als fitness tracker ging vervullen.

Ongekende verdeeldheid over Apple’s Mixed Reality headset

Maar ondanks dat Apple eerder een product heeft uitgebracht dat zijn functie nog moest vinden, is de verdeeldheid dit keer extra groot. Verschillende huidige en voormalige medewerkers vinden dat de headset niet klaar is voor release en delen hun zorgen met The New York Times (via MacRumors). Veel medewerkers vinden dat het product te weinig nut heeft, helemaal aangezien de hele Mixed Reality-markt nog niet bewezen is. Ook mensen uit de top van het bedrijf hebben twijfels.
De headset wordt ook wel omschreven als een oplossing op zoek naar een probleem. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de iPhone en iPod, waarmee klanten een product kregen voorgeschoteld dat een duidelijke functie vervulde. Volgens eerdere berichten is de wens van Tim Cook om in zijn periode als CEO een nieuwe productcategorie te lanceren een grote reden dat de headset ondanks deze twijfels wordt doorgedrukt.